Takaisin Sammakkolammen pääsivulle

 

Hejsan!

Olen Niina Gustafsson, sammakkoeläinharrastaja ja Sammakkolampi-sivuston toinen ylläpitäjä. Sammakkolammen ylläpitäjänä minun vahvin roolini on taustatu(t)kija sekä visuaalisen puolen suunnittelu. Sivustolla esiintyvistä piirustuksista suurin osa on minun itseni piirtämiä. Toisen rakkaan harrastukseni tuotoksia.

Eläimet ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Lapsuudessa perheeseemme kuului koiria ja kissoja. Ensimmäisen sammakkoeläimeni sain vuonna 1988. Tuolloin akvaarioon hankittiin uiskentelemaan yksi pienen pieni kääpiökynsisammakko. Tämän jälkeen sammakkoharrastus oli välillä "jäissä", ja välillä taloudesta löytyi kynsisammakko ja tulilisko. Harrastus nousi uuteen kukoistukseen 2000-luvun alussa, ja nykyään minun ja aviomieheni Joonaksen terraarioista löytyy kymmenkunta lajia sammakkoeläimiä.

Erityiskiinnostusalueeni ovat nuolimykkysammakot (heimo Dendrobatidae). Näiden sammakoiden parissa olen tehnyt pioneerityötä Suomessa. Sammakkolammen nuolimyrkkysammakko-osioon olen kerännyt kasaan eri vaiheita ja huomioitani nuolimyrkkysammakoiden hoidosta sekä lisäännyttämisestä. Artikkelini nuolimyrkkysammakoiden lisäännyttämisestä julkaistiin Suomen herpetologisen yhdistyksen jäsenlehdessä Herpetomaniassa vuonna 2007. Lisäksi olen julkaissut yhdessä mieheni kanssa muita herpetokultuurillisia tekstejä.

Terraarioeläinharrastuksemme tiimoilta toimimme yhteistyössä alan asiantuntija-, ja viranomaistahojen kanssa. Esimerkkeinä mainittakoon että meidän hoitoomme on sijoitettu useampiakin löytösammakoita löytöeläinkeskuksista. Muita tahoja joiden kanssa olemme tehneet yhteistyötä ovat mm. Korkeasaaren eläintarha, Luonto-Liitto, Trooppinen eläintalo Tropicario ja Tykkimäen terraario.

Syksyllä 2005 olimme mukana suunnittelemassa ja ohjaamassa Helsingin 4H-yhdistyksessä lapsille suunnattua Herppikerhoa. Sammakkolammen oma messupiste on ollut tavallinen näky pääkaupunkiseudulla järjestetttävillä alan messuilla, ja nämä messutapahtumat toimivat aina myös opastustilanteina. Luonnollisesti vastailemme säännöllisesti myös muilta harrastajilta tuleviin kysymyksiin sähköpostin kautta.

Nykyään käytän paljon aikaani myös perinteisten karvaisien lemmikkien parissa kotitilallamme Villa Grodassa, sekä Lohjan eläinsuojeluyhdistyksen toiminnassa.

Toivottavasti Sammakkolampi-sivuistamme on hyötyä ja iloa Sinulle. Päivitämme sivuja säännöllisesti, joten olet lämpimästi tervetullut takaisin uudemmankin kerran!

Sammakkoeläinterveisin,
Niina
niina@sammakkolampi.net

Sisäinen minäni
Elämäni sammakko; Stefan korallisormisammakko Litoria caerulea

Kuva eläinhuoneestamme.

Kuva eläinhuoneestamme.
Näkymiä eläinhuoneestamme.

Takaisin Sammakkolammen pääsivulle